Casper Heij, klinisch psycholoog en psychotherapeut

Opleidingen

In 1995 studeerde ik af aan de Universiteit Utrecht in de studierichting klinische psychologie. In de jaren die volgden, schoolde ik mij verder tot Gezondheidszorgpsycholoog, Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut en liet ik mij als zodanig registreren in het BIG-register (zie hieronder). Tevens behaalde ik de registratie tot Specialistisch groepstherapeut NVGP. Daarnaast doorliep ik meerdere  cursussen zoals Dialectische Gedragstherapie (DGT), Schematherapie, Vaardigheidstraining Emotieregulatie Stoornissen (VERS), Mentalisatie Bevorderende Therapie (MBT) en EMDR I en II. Tevens behaalde ik diverse certificaten in de Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en nam en neem ik deel aan congressen en symposia binnen het klinisch psychologisch vakgebied.

Werkervaring

Vanaf 1995 tot heden werk ik als psycholoog binnen ambulante en (deeltijd-) klinische afdelingen van instellingen voor basis- en specialistische Geestelijke Gezondheidszorg (bGGZ/sGGZ). Mijn werk bestaat uit psychodiagnostisch onderzoek, intakes, groeps- en individuele psychotherapeutische behandelingen, zorgcoƶrdinerende- en teamleiderstaken, werkbegeleiding en supervisie aan psychologen in opleiding. Voor een uitgebreider overzicht van mijn werkervaring en opleidingen verwijs ik u naar mijn Linkedin Profiel.

https://www.linkedin.com/in/casper-heij-98672383

Werkwijze

Naast het uitvoeren van op effectiviteit onderzochte, stoornis-specifieke behandelingen zoals CGT voor angst en depressie, schematherapie, DGT, VERS en MBT voor persoonlijkheidsproblematiek en EMDR voor posttraumatische stressstoornissen, werk ik integratief. Dat betekent dat ik op basis van uw behandeldoelen werkzame interventies uit verschillende psychotherapiestromingen inzet. Behandelingen kunnen individueel of in groepsverband plaatsvinden.

Ik sta bekend als een betrokken, invoelend, humorvol, soms confronterend, psycholoog met een ruime ervaring in de behandeling van patiƫnten met persoonlijkheidsproblematiek. Tijd nemen voor kennismaking, het opbouwen van een vertrouwensband en het ontwikkelen van een goede werkrelatie vind ik erg belangrijke aspecten voor het welslagen van een behandeling.

Publicatie

Heij, C.C.A., Barelds, D.P.H. (2011). Een praktijkonderzoek naar de effecten van Dialectische Gedragstherapie. Gedragstherapie, 44, 3-25.

Lidmaatschappen

Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepstherapie (NVGP) https://www.groepspsychotherapie.nl

Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP)

https://www.lvvp.info

Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen (NVGzP)