Maaike Pol, psychiater

Opleidingen

Na mijn studie geneeskunde behaalde ik mijn artsendiploma in 2006 aan de Universiteit van Utrecht. Hierna heb ik 1,5 jaar gewerkt als arts in de geestelijke gezondheidzorg, waarna ik bij diezelfde organisatie met mijn opleiding tot psychiater ben begonnen. Tijdens de opleiding tot psychiater werd ik geschoold in o.a. diagnostiek van verschillende psychiatrische ziektebeelden, maar ook in verschillende behandelingen waaronder farmacotherapie, cognitieve therapie, interpersoonlijke therapie en psychodynamische therapie. In 2013 ronde ik mijn opleiding tot psychiater af. Tijdens mijn werk volgende ik meerdere cursussen, waaronder interpersoonlijke therapie, Systemisch Herstelgerichte Rehabilitatie voor regiebehandelaren en mentalisatie Bevorderende Therapie (MBT).  Ook nam en neem ik deel aan congressen en symposia binnen het psychiatrische vakgebied.

Werkervaring

Vanaf 2013 tot op heden heb ik als psychiater gewerkt binnen ambulante, deeltijd en klinische afdelingen van een Geestelijke gezondheidszorg instelling. Mijn werk bestaat uit intakes, diagnostiek, behandellijnen uitzetten met patiënten en behandeling middels farmacotherapie. Daarnaast werk ik als teamleider zorg binnen een ambulante afdeling voor mensen met ernstige psychiatrische problematiek. Ook begeleid ik verpleegkundige specialisten in het voorschrijven van psychofarmaca.

Werkwijze

De patiënt staat centraal in de behandeling, ik zal vooral een adviserende rol hebben in welke behandeling het meeste passend is. Samen wordt het behandelplan opgesteld, hierin worden de richtlijnen meegenomen. Een aantal van de behandeling kan ik zelf uitvoeren, waaronder CGT, IPT en farmacotherapie. Mocht een andere behandeling geïndiceerd zijn dan kan deze uitgevoerd worden door mijn collega.

Ik sta bekend als collegiaal, betrokken, open en toegankelijk. Ik heb ervaring met meerdere doelgroepen binnen de psychiatrie en sta open om, in overleg, nieuwe behandelingen toe te passen.

Lidmaatschap

Nederlandse Vereeniging Voor Psychiatrie (NVVP)

https://www.nvvp.net

Federatie Medisch Specialisten (FMS)

https://www.demedischspecialist.nl